Zespół Szkół Spożywczych im. Tadeusza Rylskiego
Siedziba
Adres | ul. Warszawska 20, 35-205 Rzeszów |
Telefon | 17 74 83 100 |
Strona WWW | |
sekretariat@zsspoz.resman.pl | |
Godziny pracy | 7.00 - 15.00 |
Elektroniczna Skrzynka Podawcza E-PUAP - zsspoz1903
Dyrektor
Imię i nazwisko | Jadwiga Gargaś |
Siedziba | ul. Warszawska 20, 35-205 Rzeszów |
Telefon | 17 74 83 100 |
sekretariat@zsspoz.resman.pl | |
Kompetencje | Dyrektor szkoły w szczególności: 1. Kieruje działalnością szkoły i reprezentuje ją na zewnątrz; 2. Sprawuje nadzór pedagogiczny; 3. Sprawuje opiekę nad uczniami oraz stwarza warunki harmonijnego rozwoju psychofizycznego poprzez aktywne działania prozdrowotne; 4. Realizuje uchwały rady pedagogicznej, podjęte w ramach ich kompetencji stanowiących; 5. Dysponuje środkami określonymi w planie finansowym szkoły zaopiniowanym przez radę pedagogiczną i ponosi odpowiedzialność za ich prawidłowe wykorzystanie, a także może organizować administracyjną, finansową i gospodarczą obsługę szkoły; 6. wykonuje zadania związane z zapewnieniem bezpieczeństwa uczniom 7. Wykonuje inne zadania wynikające z przepisów szczególnych; 8. Współdziała ze szkołami wyższymi w organizacji praktyk pedagogicznych; 9. Stwarza warunki do działania w szkole: wolontariuszy, stowarzyszeń i innych organizacji, w szczególności organizacji harcerskich, których celem statutowym jest działalność wychowawcza lub rozszerzanie 10. Odpowiada za realizację zaleceń wynikających z orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego ucznia; 11. Współpracuje z pielęgniarką albo higienistką szkolną, lekarzem i lekarzem dentystą, sprawującymi profilaktyczną opiekę zdrowotna nad dziećmi 12. Wdraża odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające zgodność przetwarzania danych osobowych przez szkołę z przepisami Zgodnie z Ustawą z dnia 14 grudnia 2016 r. - Prawo Oświatowe |
Ochrona danych osobowych
Inspektor Ochrony Danych Osobowych
Imię i nazwisko: Tomasz Bodziony
E-mail: iod3@erzeszow.pl
Klauzula informacyjna tutaj
Klauzula informacyjna dotycząca monitoringu tutaj
Przedmiot działalności i kompetencje jednostki
Cele i zadania Szkoły-Statut Rozdział II
Informacja o sposobie przyjmowania i załatwiania spraw
1. Przyjmowanie, obieg i przekazywanie dokumentów odbywa się na zasadach
określonych w instrukcji kancelaryjnej obowiązującej w szkole.
2. Pocztę wpływającą do komórek organizacyjnych rozdziela do załatwienia
podległym pracownikom Dyrektor Szkoły.
3. Sprawy urzędowe rozpatrywane są z zachowaniem trybu i terminów zgodnie
z Ustawą Kodeksu postepowania administracyjnego (Dz.U z 2018 poz. 2096 z późn.zm.)
w administracji szkoły w godzinach: 7.00-15.00.
4. Zaświadczenia, legitymcje i duplikaty świadectw wydawane są na pisemny wniosek
osób zainteresowanych.
5. Za wydanie duplikatu świadectwa pobierana jest opłata skarbowa.
wniosek o duplikat świadectwa szkolnego
wniosek o legitymację szkolną
Forma prawna
Zespół Szkół Spożywczych w Rzeszowie jest jednostką budżetową, działająca na podstawie:
Ustawy z dnia 7 września 1991 r. o Systemie Oświaty (Dz. U. z 2018 r. poz. 1457 z późn. zm.),
Ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. -Prawo oświatowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 996),
Zarządzenia Kuratora Okręgu Szkolnego w Rzeszowie z dnia 15.03.1975 r. Nr 0-II-021/31/75
w sprawie powołania zbiorczego zakładu szkolnego oraz Statutu Zespołu Szkół Spożywczych
w Rzeszowie.
Organizacja
W skład Zespołu Szkół Spożywczych w Rzeszowie wchodzą:
Technikum nr 10 i Branżowa Szkoła I Stopnia nr 9
Majątek
Majątek szkoły - 31.12.2018 r.
Bilans roczny
Bilans Zbiorczy za 2010 r. do pobrania tutaj
Bilans Zbiorczy za 2011 r. do pobrania tutaj
Bilans Zbiorczy za 2012 r. do pobrania tutaj
Bilans Zbiorczy za 2013 r. do pobrania tutaj
Bilans Zbiorczy za 2014 r. do pobrania tutaj
Bilans Zbiorczy za 2015 r. do pobrania tutaj
Bilans Zbiorczy za 2016 r. do pobrania tutaj
Bilans Zbiorczy za 2017 r. do pobrania tutaj
Bilans Zbiorczy za 2018 r. do pobrania tutaj
Udostępnienie informacji publicznej
Zarządzenie dyrektora o udostępnianiu informacji publicznej tutaj
Wniosek o udostępnienie informacji publicznej tutaj
Regulamin udzielania informacji publicznej tutaj
Rejestry, ewidencje, archiwa oraz zasady udostępniania danych w nich zawartych
Dokumenty udostępniane są powołanym do tego organom kontrolującym na terenie placówki.
Dokumenty archiwalne udostępniane są na terenie szkoły osobom upoważnionym na ich wniosek.
1. Arkusze ocen,
2. Księga uczniów,
3. Książka kontroli,
4. Księga zarządzeń Dyrektora,
5. Księgi inwentarzowe,
6. Rejestr legitymacji szkolnych,
7. Rejestr świadectw szkolnych,
8. Rejestr pieczęci służbowych,
9. Rejestr korespondencji wpływającej i wychodzącej,
10. Rejestr wydanych zaświadczeń,
11. Rejestr faktur,
12. Rejestr wypadków uczniów i pracowników szkoły,
13. Rejestr czynności przetwarzania danych os.
14. Rejestr umów powierzenia przetw. danych os.
15. Ewidencja druków ścisłego zarachowania,
16. Ewidencja delegacji służbowych,
17. Ewidencja legitymacji służbowych,
18. Ewidencja zbiorów bibliotecznych,
19. Ewidencja osób upoważnionych do przetw. danych os.
20. Ewidencja zwolnień lekarskich,
21. Archiwum zakładowe ZSSpoż.
Informacje nieudostępnione
Protokoły Rad Pedagogicznych,
Akta osobowe pracowników,
Dane osobowe uczniów,
Dokumentacja księgowo-płacowa.
Dokumentacja z przebiegu i efektów kontroli
Data opracowania
17.09.2003 r., 9.03.2012 r., 27.03.2014, 04.09.2018, 25.02.2019 r.,12.09.2019 r.,
Opracowanie
Jadwiga Gargaś - dyrektor, Lucyna Pluta- sam.ref. d/s administracyjnych
Zatwierdzenie
Jadwiga Gargaś - dyrektor